Nieuwsbericht

Mededeling van 20-12-2017

Pieter De Crem leidt sessie buitenlandse handel in op de diplomatieke dagen te Brussel

Woensdag 20 december 2017


De diplomatieke contactdagen verenigen elk jaar de posthoofden van de diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen in het buitenland (ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij internationale organisaties). Zij komen samen in Brussel om er Ministers, hoge ambtenaren en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de burgermaatschappij te ontmoeten.

Op woensdag 20 december 2017 leidde Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de sessie buitenlandse handel in op het Egmontpaleis te Brussel. Hij lichtte de grote aandachtspunten van zijn beleid van de voorbije 1000 dagen aan het hoofd van de Belgische buitenlandse handel toe. Hierbij sprak hij onder meer over de vitale trans-Atlantische band met de Verenigde Staten, de impact van de Brexit en de nood aan verdere diversificatie van afzetmarkten om onze bedrijven “globalisation proof” te maken. Een belangrijk instrument hierin zijn de economische missies, zij het onder de vorm van Staatsbezoeken met economisch luik, Prinselijke missies en thematische Business To Government missies. De Crem onderstreepte de belangrijke rol van de economische diplomatie in het bereiden van de weg voor onze bedrijven in het buitenland en riep op om volop te blijven inzetten op vrijhandel en het afsluiten van nieuwe vrijhandelsakkoorden.

Tenslotte sprak hij ook over zijn nieuwe rol als Speciaal Gezant van de Federale Regering voor het onderzoeksproject MYRRHA. De Crem ondersteunt het project op een duurzame manier en zal potentiële buitenlandse partners helpen overtuigen om te investeren in het project.

U kunt de volledige interventie van Staatssecretaris De Crem hier raadplegen.


< Vorige bericht