Nieuwsbericht

Mededeling van 09-11-2017

Aankomst in Mumbai voor het tweede luik van het Staatsbezoek India

Donderdag 9 november 2017


Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde, vergezeld door Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, zijn op donderdagmiddag aangekomen in Mumbai, de financiële en economische hoofdstad van India, voor het tweede luik van het Staatsbezoek aan het land.

Aan het bezoek neemt een uitgebreide economische en academische delegatie deel van een 100-tal personen, waaronder 84 bedrijfsleiders. Tijdens het bezoek zullen 37 contracten worden ondertekend, naast het bespreken van tal van toekomstige samenwerkingsprojecten.

Centraal in het bezoek staat het innovatieve partnerschap tussen India en België in de 21ste eeuw. Het element innovatie wordt vooral in de belangrijke economische activiteiten benadrukt. Belgische bedrijven hebben immers vele troeven aan te bieden in nieuwe sectoren zoals nanotechnologie, biotech en cleantech, en in traditionele sectoren als voedselverwerking, glasproductie of zware industrieën. Bovendien is India één van de belangrijkste niet-Europese handelspartners van ons land en zijn er ongeveer 175 Belgische bedrijven in India actief en een 80-tal Indische bedrijven in België. Deze missie gaat dan ook op zoek naar nieuwe opportuniteiten om de hechte bilaterale samenwerking op economisch vlak nog verder te versterken, en vooral ook te diversifiëren.


< Vorige bericht