Nieuwsbericht

Mededeling van 08-11-2017

Slottoespraak op het India - Belgium Business Forum

Staatsbezoek India – 8 november 2017


Minister Sinha et Mr. Feist, CEO Brussels Airport

Woensdagvoormiddag woonde Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem samen met Koning Filip het India Belgium Business Forum bij, georganiseerd door de Confederatie van Indische Industrie en het Verbond van Belgische Ondernemingen.

In de slottoespraak van het forum onderstreepte Staatssecretaris De Crem de bijzondere historische band tussen België en India, alsook de nauwe en belangrijke bilaterale handel en investeringen. India is één van de belangrijkste niet-Europese handelspartners van België. Dit Staatsbezoek biedt dan ook een uitstekende gelegenheid voor het verder versterken en diversifiëren van onze economische relaties. Belgische bedrijven beschikken immers over een unieke knowhow en ervaring in talrijke sectoren die van vitaal belang zijn voor de verdere ontwikkeling van India. Staatssecretaris De Crem haalde ook Mahatma Gandhi aan die stelde dat zakendoen steeds gepaard moet gaan met moraliteit. En dit is precies wat Belgische bedrijven doen in India.

De volledige toespraak van Staatssecretaris De Crem kunt u hier lezen.

In de context van het Business Forum had Staatssecretaris De Crem eveneens een onderhoud met de Indische Minister van Staat voor Burgerluchtvaart, ZE Jayant Sinha, met wie hij opportuniteiten tot samenwerking besprak.

Na het seminarie zit Staatssecretaris De Crem samen met een aantal van de belangrijkste Indische bedrijfsleiders, waarbij hij ook de vele troeven van België als toegangspoort tot Europa en investeringsbestemming bij uitstek in de verf zet.

Vervolgens vind een onderhoud plaats met ZE Suresh Parbhu, Minister van Handel en Industrie, waarbij eveneens de bilaterale handel en wederzijdse investeringen worden besproken.


< Vorige bericht