Nieuwsbericht

Mededeling van 27-09-2017

Pieter De Crem opent het seminarie over “International Business Opportunities”

Agentschap voor Buitenlandse Handel – 27 september 2017


Op woensdag 27 september opende Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem het seminarie over “International Business Opportunities”, georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel, in samenwerking met BNP Paribas Fortis, Brussels Airlines, Zetes en de drie regionale exportondersteunende instanties.

Staatssecretaris De Crem gaf de aanwezigen een overzicht van de Belgische buitenlandse handel, die vandaag meer dan ooit zorgt voor binnenlandse jobs. Hij riep echter ook op tot verdere diversificatie van onze afzetmarkten en het verder “globalisation proof” maken van onze bedrijven. De belangrijkste hulpmiddelen hiervoor zijn enerzijds economische zendingen en anderzijds seminaries zoals dit, die onze ondernemingen grondig informeren over marktopportuniteiten.

Mevrouw Sylvie Graffe, directeur bij Finexpo, ging dan ook dieper in op de nieuwe Finexpo-instrumenten die in het bijzonder ontwikkeld zijn om onze KMO’s, de motor van onze economie, ten volle te steunen. Vervolgens hield Mr. John Roland Williams, consultant Procurement Reform bij OPCS, een uiteenzetting over het “World Bank New Procurement Framework”.

Het seminarie werd afgesloten met een netwerklunch die de Belgische ondernemingen de gelegenheid bood om dieper in te gaan op welbepaalde projecten en dossiers.


< Vorige bericht