Nieuwsbericht

Mededeling van 21-06-2017

Onderhoud met de Ambassadeurs van Polen en Italië

Woensdag 21 juni 2017


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem ontving op woensdag 21 juni 2017 de Ambassadeurs van Polen en Italië.

Tijdens de gesprekken werd dieper ingegaan op de bilaterale relaties met ons land en de opportuniteiten om onze handelsrelaties verder te versterken en uit te diepen. Polen en Italië zijn beiden immers belangrijke exportbestemmingen voor onze bedrijven en Poolse, Italiaanse en Belgische bedrijven hebben belangrijke investeringen in de verschillende landen.

In 2016 stond Italië op de 6de plaats in de lijst van onze belangrijkste klanten, na onze buurlanden en de Verenigde Staten. Polen volgde op de 9de plaats. Samen met Spanje vormen ze de Europese landen die, naast onze buurlanden Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk in de top 10 staan van onze belangrijkste klanten. De niet-Europese landen in deze top 10 zijn de Verenigde Staten, India en China.

Hiernaast besprak de Poolse Ambassadeur ook een herdenking van de bevrijding van Aalter op 9 september 1944 door de Eerste Poolse Pantserdivisie van Generaal Maczek.


< Vorige bericht