Nieuwsbericht

Mededeling van 19-04-2017

Eregast op conferentie van de Belgian Vietnam Alliance

Woensdag 19 april 2017


Vandaag was Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem eregast op een conferentie van de Belgian Vietnam Alliance. Deze VZW werd in 2011 opgericht met als doel de samenwerking tussen Belgiƫ en Vietnam te promoten op het economische, culturele en sociale vlak.

In zijn toespraak benadrukte Pieter De Crem het belang van onze bilaterale handel die sterk blijft groeien. Ons land is de 29ste investeerder in Vietnam en het is de belangrijkste bestemming van onze FINEXPO-producten. De Crem benadrukte dan ook de enorme knowhow en ervaring die Belgische bedrijven hebben opgebouwd in sectoren als cleantech, baggerwerken, waterzuivering, logistiek en transport, havenactiviteiten, etc. en de belangrijke bijdrage die ze hiermee kunnen leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van Vietnam. 

Ook benadrukte De Crem het belang van het vrijhandelsverdrag met de Europese Unie voor Vietnam. Dit bevindt zich in een finale fase en zal begin 2018 ongetwijfeld een positieve impuls geven aan de handel tussen Vietnam en de EU. Pieter De Crem benadrukte dan ook de vele troeven die ons land biedt als bevoorrechte toegangspoort tot de Europese markt en thuisbasis van de Europese instellingen.


< Vorige bericht