Nieuwsbericht

Mededeling van 03-10-2018

Opening nieuwe productiefaciliteit van Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai in Zwijndrecht

Dinsdag 02 oktober 2018


Dinsdag werd de nieuwe state-of-the-art productiefaciliteit van het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai in Zwijndrecht officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel en de Japanse Ambassadeur in België.

 

Deze investering ter waarde van 350 miljoen euro is meteen ook de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Zoals Staatssecretaris De Crem in zijn toespraak dan ook stelde is de keuze hierbij niet toevallig op België gevallen. Onze locatie en internationale zeehavens maken van ons land een strategisch knooppunt en toegangspoort tot de Europese markt. De regio rond de haven van Antwerpen groeide hierdoor uit tot de 2de grootste chemische cluster ter wereld en Europa’s grootste petrochemisch centrum.

 

Bovendien benadrukte Staatssecretaris De Crem dat de bilaterale handelsrelaties tussen Japan en België uitstekend zijn en voortbouwen op het momentum dat gecreëerd werd door het Staatsbezoek van de Koning en Koningin met belangrijk economisch luik aan Japan in 2016.

 

Ook de toekomst van onze handelsrelaties is verzekerd, dankzij het recente vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan dat uiteindelijk 97% van onze handel vrij zal maken. Staatssecretaris De Crem benadrukte dan ook de leidersrol van Japan en België in de wereld op het vlak van innovatie, duurzame ontwikkeling en het verleggen van grenzen.


< Vorige bericht