Nieuwsbericht

Mededeling van 09-11-2017

Inhuldiging van “the Handwash Song” UNICEF met Hare Majesteit de Koningin

Donderdag 9 november 2017


Na een onderhoud met de Gouverneur van Maharashtra ging Hare Majesteit de Koningin, vergezeld door Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem naar het Sahyadri Guesthouse in Mumbai voor de inhuldiging van “the Handwash Song”. Hare Majesteit is erevoorzitster van UNICEF België en wilt met dit bezoek zichtbaarheid geven aan het belang van opvoeding in persoonlijke hygiëne voor kinderen. Het “handenwasliedje” is een resultaat van een vruchtbare samenwerking met Dr. Muriel Vermarien van de Universiteit Hasselt, die zich ten volle inzet om de hygiëne van kinderen in India te verbeteren.  

Nadien woonden Hare Majesteit de Koningin en Staatssecretaris De Crem de conclusies bij van het seminarie over “Life Sciences and Healthcare”, dat de troeven van België in deze sectoren aanprijst in India.

De dag wordt afgesloten met de ondertekening van meerdere contracten en samenwerkingsovereenkomsten tussen Indische en Belgische bedrijven en academische instellingen en een event van de Haven van Antwerpen die de Belgische en Indische maritieme grootspelers samenbrengt.


< Vorige bericht