Nieuwsbericht

Mededeling van 16-05-2017

Belgische kandidatuur voor VN-Veiligheidsraad in 2019-2020

“Consensus smeden, bouwen aan vrede”


Het Koninkrijk België is kandidaat om in 2019-2020 niet-permanent lid te worden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Onder het motto “Consensus smeden, bouwen aan vrede”, wenst ons land zich, indien verkozen, in te zetten voor het algemeen belang, conform aan ons jarenlang engagement binnen de Verenigde Naties, waarvan België ook stichtend lid is.

België heeft ook deelgenomen aan een groot aantal van de 71 VN-vredesmissies sinds 1948. Ook in de periode 2007 – 2014 onder toenmalig Minister van Defensie Pieter De Crem werden vele Belgische militairen als ‘blauwhelm’ ontplooid in vredesmissies in onder meer Libanon en de Democratische Republiek Congo.

België investeert ook ten volle in de versterking van de VN-capaciteit op het vlak van bemiddeling, vredesopbouw en de strijd tegen straffeloosheid. Zo willen we werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld die vreedzaam en veilig is en waar iedereen in vrijheid en vrij van armoede kan leven.

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken wijdde dan ook een website aan de Belgische kandidatuur, waarop staat wie we zijn en waar we voor staan. De verkiezingen vinden plaats in juni 2018.

Alle info terug te vinden op www.beinunsc.be


< Vorige bericht