Nieuwsbericht

Mededeling van 03-05-2017

Netwerkmissie met Belgische bedrijven naar het NAVO-Agentschap voor Steun en Aankoop

2 & 3 mei – Groothertogdom Luxemburg


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem trok met een delegatie van Belgische bedrijven naar het NAVO-Agentschap voor Steun en Aankoop in het Groothertogdom Luxemburg. In samenwerking met de Belgische Ambassade en de Regionale exportagentschappen FIT, AWEX en BEI werd er bij het NSPA (NATO Support and Procurement Agency) op 3 mei een infodag specifiek voor Belgische bedrijven georganiseerd.

Ter voorbereiding hiervan had Staatssecretaris De Crem daags ervoor ook nog een onderhoud met Mr. Etienne Schneider, Vice-Eerste Minister en Minister van Economie, Binnenlandse Veiligheid en Defensie en had hij ontmoetingen met Mr. Claude Wiseler, Voorzitter van de christendemocratische fractie in het Luxemburgse Parlement, en Mr. Carlo Thelen, Algemeen Directeur van de Luxemburgse Kamer van koophandel.

Het NSPA verenigt in één enkele structuur alle logistieke- en aankoopactiviteiten van de NAVO. Jaarlijks koopt het voor ongeveer 3,5 miljard euro goederen en diensten aan in zeer uiteenlopende domeinen.

De Crem benadrukte in zijn openingstoespraak de bijzondere band tussen de NAVO en België, dat niet enkel stichtend lid is, maar ook het NAVO-hoofdkwartier huisvest. In de zeven jaren dat Pieter De Crem Minister van Defensie was, speelde de Belgische Defensie bovendien een sleutelrol in elke belangrijke NAVO-operatie, waaronder deze in Afghanistan en Libië.

Verder beklemtoonde De Crem ook de vele unieke troeven van de Belgische bedrijven en hun grote ervaring in het samenwerken met internationale actoren. Het doel van dit bezoek is dan ook om potentiële Belgische leveranciers te introduceren bij het NSPA en op die manier het Belgische aandeel in geleverde goederen en diensten aan het Agentschap uit te breiden. 


< Vorige bericht