Nieuwsbericht

Mededeling van 08-11-2018

Hoofdspreker op de Belgisch-Nigeriaanse handelstop in Antwerpen

Sterke samenwerking tussen havens van Antwerpen en Lagos


Op donderdag 8 november was Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de hoofdspreker op de Belgisch-Luxemburgs-Nigeriaanse handels, georganiseerd door de Belgisch-Luxemburgs-Nigeriaanse Kamer van Koophandel.

 

Staatssecretaris De Crem benadrukte er zijn aandacht voor de diversificatie van de afzetmarkten van onze ondernemingen. Zo is de bilaterale handel tussen ons land en Nigeria aanzienlijk, maar zijn er talrijke opportuniteiten tot verdieping en uitbreiding. De hoeksteen van onze handel wordt gevormd door de hechte samenwerking tussen de havens van Antwerpen en Lagos. Nigeria is dan ook de belangrijkste partner van de Antwerpse haven op het Afrikaanse continent.

 

Verder benadrukte Staatssecretaris De Crem ook de uitstekende ligging van ons land als investeringsbestemming voor Nigeriaanse bedrijven. Ook voor Nigeriaanse bedrijven die het Verenigd Koninkrijk zullen verlaten ten gevolge van de Brexit, is België een perfect alternatief om hun toegang tot de Europese eenheidsmarkt veilig te stellen.

 

Staatssecretaris De Crem is er dan ook van overtuigd dat de economische samenwerking tussen Nigeria en België zal toenemen, en riep de aanwezigen op om ambities te vertalen in projecten. Belgische ondernemingen hebben een unieke expertise en knowhow opgebouwd met zakendoen op het Afrikaanse continent en Staatssecretaris De Crem is ervan overtuigd dat ons land een voorbeeldrol moet spelen in de versterking van de economische samenwerking tussen Europa en haar naastte buur Afrika.


< Vorige bericht