Nieuwsbericht

Mededeling van 30-10-2018

Impact van de Brexit op de handel tussen België en het Verenigd Koninkrijk

Studie van het Agentschap voor Buitenlandse Handel


De totale export van goederen vanuit de Europese Unie (EU-28) naar het Verenigd Koninkrijk was in 2017 goed voor een bedrag van EUR 320,4 miljard. België vertegenwoordigde hierin een aandeel van 10,0%, waarmee het binnen de EU de 3de belangrijkste exporteur van goederen naar het Verenigd Koninkrijk was. Duitsland nam de 1ste plaats in met 26,3%, voor Nederland (15,8%).

 

Door de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, komt de handel tussen beiden onder druk te staan. Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem volgt als lid van de Belgische Brexit-werkgroep de situatie op de voet, en zo ons land voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s en de schade voor onze economie zoveel mogelijk te beperken.  

 

Deze publicatie van het Agentschap voor Buitenlandse Handel geeft niet enkel het belang aan van de Europese in de in- en uitvoer met het Verenigd Koninkrijk, maar belicht ook de Belgische sectoren die mogelijk het hardst getroffen zullen worden bij een Brexit.

 

Impact van de Brexit op de handel tussen België en het Verenigd Koninkrijk


< Vorige bericht