Nieuwsbericht

Mededeling van 14-05-2018

Bilateraal werkbezoek aan de Verenigde Staten

Mei 2018


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem is in Los Angeles aangekomen voor een bilateraal werkbezoek aan de Verenigde Staten. Dit bezoek breidt een vervolg aan eerdere missies naar onder meer Atlanta, Texas en Washington D.C. in de voorbije jaren, om door middel van ‘permanent campaigning’ de trans-Atlantische handelsrelaties te verdiepen.

 

Het bezoek aan Los Angeles staat volledig in het teken van innovatie en samenwerking. Staatssecretaris De Crem zal dan ook de uitzonderlijke banden tussen Los Angeles en België benadrukken, alsook de grote aandacht die ons land besteedt aan Onderzoek & Ontwikkeling. Onze bedrijven behoren dan ook tot de meest vooruitstrevende ter wereld in een brede waaier van sectoren.

 

De VS is de 5de belangrijkste handelspartner van ons land, en met grote voorsprong de belangrijkste niet-Europese. Regelmatige bezoeken stellen Staatssecretaris De Crem dan ook in staat om de voortgang in dossiers en projecten op te volgen, en nieuwe opportuniteiten te bespreken om onze bilaterale handelsrelaties verder te versterken.


< Vorige bericht