Nieuwsbericht

Mededeling van 10-04-2018

Onderhoud met Singaporese Minister voor Milieu en Water

Dinsdag 10 april 2018


Op dinsdag 10 april 2018 had Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een onderhoud met de Singaporese Minister voor Milieu en Water Masagos Zulkifli op het Egmontpaleis te Brussel.

 

Tijdens het onderhoud werden de bilaterale handelsrelaties tussen Singapore en België besproken, met een bijzondere aandacht voor de unieke knowhow en expertise van Belgische bedrijven in sectoren als waterzuivering en hernieuwbare energieën.

 

Staatssecretaris De Crem leidde begin februari 2018 nog een economische missie naar Singapore, om er steun te verlenen aan de Belgische luchtvaart- en havensector. Hij pleitte er onder meer voor een rechtstreekse luchtverbinding tussen Brussel en Singapore en bezocht er de bouw van een nieuwe haven waarin het Belgische bedrijf DEME een belangrijke rol speelt.

 

Het eerdere werkbezoek aan Singapore en het onderhoud met de Singaporese Minister van vandaag heeft dan ook als doel om ons land nog steviger te verbinden met Singapore en met Azië, één van de belangrijkste economische groeipolen in de 21ste eeuw.


< Vorige bericht