Nieuwsbericht

Mededeling van 23-03-2018

Opinie over Amerikaanse invoerheffingen op Europees staal en aluminium: stap in de goede richting

Vrijdag 23 maart 2018


De Amerikaanse beslissing om voorlopig geen heffingen op Europees staal en aluminium door te voeren is een duidelijke stap in de goede richting. Het Trans-Atlantisch partnerschap is immers uniek en een drijvende kracht achter de wereldeconomie. De EU is dan ook de grootste en belangrijkste partner van de VS en verwachtte dan ook terecht om deel uit te maken van de groep van handelspartners  die van een dergelijke uitzondering kunnen genieten.

 

Deze stelling werd de afgelopen dagen nog kracht bijgezet door EU-Commissaris Cecilia Malmström, tijdens haar bezoek in Washington en overleg met Amerikaans Minister van Handel Wilbur Ross.

 

Ook België ging er steeds met recht en rede van uit geen extra invoerheffingen te moeten betalen, wat ook duidelijk werd gemaakt tijdens het onderhoud dat ik in 2017 had met Minister Wilbur Ross, en waarbij ik pleitte voor garanties dat onze Belgische ondernemingen niet met heffingen geconfronteerd zouden worden.

 

Deze acties leiden dus tot resultaten. Het komt er nu op aan om de lijnen open te houden en de dialoog verder te zetten. Geen enkele Belgische onderneming is immers gebaat bij de ontketening van een handelsoorlog.


< Vorige bericht