Nieuwsbericht

Mededeling van 20-03-2018

Toespraak op Brexit-seminarie van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Groot-Brittannië

North Sea Port Gent – dinsdag 20 maart 2018


Dinsdagnamiddag hield Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een toespraak op het Brexit-seminarie in Gent, georganiseerd door de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Groot-Brittannië.

 

Staatssecretaris De Crem sprak er over het werk binnen de Belgische High Level werkgroep die werd opgericht om de impact op de Belgische economie zoveel mogelijk te beperken. Hij juichte het akkoord over een transitiefase toe dat gisteren bereikt werd tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, dat de kansen op een soft Brexit aanzienlijk vergroot, maar blijft desondanks pleiten om ons ten volle voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s. Voor het eerst in haar geschiedenis zal een lidstaat de Unie verlaten en dit zal sowieso een zware impact hebben op de wijze waarop handel tussen onze landen zal plaatsvinden. Het Verenigd Koninkrijk is onze 4de grootste handelspartner en de bedoeling is om de handel na 29 maart 2019 zo vlot mogelijk verder te laten lopen.

 

Hiernaast riep Staatssecretaris De Crem ook op om onze afzetmarkten verder te diversifiëren, om in de toekomst nog beter opgewassen te zijn tegen veranderingen bij onze handelspartners.


< Vorige bericht