Nieuwsbericht

Mededeling van 12-03-2018

Staatsbezoek Canada – Ottawa

Maandag 12 maart 2018


Op maandag 12 maart wordt de Belgische delegatie officieel verwelkomd in Canada door Gouverneur-Generaal Julie Payette. Hierna zullen de Koning en Koningin een boom planten op het terrein van Rideau Hall. Deze esdoorn zal symbool staan voor de vriendschap en samenwerking tussen Canada en België.

 

In de loop van de voormiddag zal Koning Filip een Krans neerleggen aan het Graf van de Onbekende Soldaat, ter herinnering van de Canadese soldaten die sneuvelden in beide Wereldoorlogen. Later vandaag bezoekt de officiële delegatie ook de Memorial Chamber van de Eerste Wereldoorlog op Parliament Hill.

 

Vervolgens wordt de officiële delegatie met Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel ontvangen door de Voorzitter van de Canadese Senaat voor een onderhoud over de bilaterale betrekkingen tussen beide landen. De Canadese Minister Joly zal vervolgens de deelnemers aan het Staatsbezoek welkom heten in naam van de Canadese Regering. 

 

De eerste dag van het Staatsbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan een “suikerhuis”, waar h et sap van de suikeresdoorn wordt ingekookt tot esdoornsiroop, gevolgd door een Staatsbanket aangeboden door de Gouverneur-Generaal van Canada.


< Vorige bericht