Nieuwsbericht

Mededeling van 01-03-2018

Bilateraal werkbezoek aan de Verenigde Staten

Vitaal belang trans-Atlantische band


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem sluit vandaag zijn driedaags bilateraal werkbezoek aan de Verenigde Staten af. Dit werkbezoek breidde een vervolg aan eerdere missies naar onder meer Atlanta, Texas en Washington D.C. die in de voorbije jaren plaatsvonden.  

 

De Verenigde Staten is de vijfde belangrijkste handelspartner van ons land, en met grote voorsprong de belangrijkste buiten de Europese Unie. Dit kort werkbezoek liet Staatssecretaris De Crem toe om de voortgang in eerder besproken dossiers en projecten verder op te volgen, alsook nieuwe opportuniteiten te bespreken om onze bilaterale handelsrelaties verder te versterken.

 

Zo had hij onder meer ontmoetingen met David O’Sullivan de EU Ambassadeur in de Verenigde Staten, waarmee hij het vitale belang van de trans-Atlantische band besprak. De EU en de Verenigde Staten onderhouden de grootste bilaterale handels- en investeringsrelatie in de wereld. Verder sprak hij ook met Pedro Morenés, voormalig Spaans Minister van Defensie en huidig Ambassadeur van Spanje in de VS en Kurt Volker, voormalig VS Ambassadeur bij de NAVO en momenteel Speciaal Vertegenwoordiger van de VS voor Oekraïne over de huidige en toekomstige uitdagingen waar de Europese Unie en de Verenigde Staten samen voor staan.

 

Staatssecretaris De Crem betreurt uiteraard dat de onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag TTIP tussen de VS en de Europese Unie zijn opgeschort, maar heeft zich hierdoor nooit laten ontmoedigen in zijn streven om de bilaterale banden tussen België en de VS verder te versterken. Dit werkbezoek maakt dan ook deel uit van zijn permanente campagne om de band tussen ons land en de VS te versterken.


< Vorige bericht