Nieuwsbericht

Mededeling van 13-02-2018

Brussels Airport brak absolute records in 2017 dankzij nieuwe verbindingen

Nieuwe contracten vragen vlotte contacten


Brussels Airport heeft het afgelopen jaar bijna 25 miljoen passagiers ontvangen, een absoluut record in de geschiedenis van de luchthaven. Het vrachtvervoer sloot het jaar af met meer dan 500.000 ton vracht, het hoogste vrachtvolume in de laatste 10 jaar voor de luchthaven.

 

Deze positieve cijfers zijn onder meer te danken aan de groei van het netwerk aan bestemmingen vanuit Brussels Airport. Zo breidde het intercontinentale netwerk van Brussels Airport uit met nieuwe routes naar Shanghai, Mumbai, en terugkeer van de route naar Atlanta en naar Teheran.

 

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem is zeer opgetogen met deze positieve cijfers. Een van de speerpunten van zijn beleid van buitenlandse handel is immers de politieke ondersteuning van nieuwe verbindingen tussen ons land en de rest van de wereld. Zo zette hij mee zijn schouders onder de nieuwe verbindingen met Mumbai, Shanghai en Atlanta, en ijvert hij momenteel voor onder meer nieuwe rechtstreekse verbindingen met Delhi en Singapore.

 

Nieuwe contracten en diversificatie van onze afzetmarkten vragen immers vlotte en snelle contacten. Bovendien zorgen deze verbindingen ook voor een potentieel grotere instroom van toeristen, bevestigen ze ons land als toegangspoort tot Europa en zorgen ze voor extra banen op de luchthaven.


< Vorige bericht