Nieuwsbericht

Mededeling van 07-02-2018

Onderhoud met CEO Singapore Airlines en CEO Brussels Airport over nieuwe verbinding Singapore - Brussel

Economische missie naar Singapore


Ter afsluiting van zijn korte economische missie naar Singapore had Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een onderhoud met Dhr. Goh Choon Phong, CEO van Singapore Airlines en Dhr. Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. over een nieuwe verbinding tussen Singapore en Brussel.

 

Een dergelijke verbinding tussen twee zeer open economieën en meest innoverende landen ter wereld is van strategisch belang voor ons land. Goede handelsrelaties vragen nu eenmaal vlotte verbindingen. Bovendien zorgen ze ook voor een toenemende tewerkstelling in eigen land.

 

Het werkbezoek aan Singapore heeft dan ook als doel om ons land nog steviger te verbinden met Azië. Dit continent is één van de belangrijkste economische groeipolen in de 21ste eeuw, en de toenemende welvaart heeft als effect dat het aantal passagiers exponentieel toeneemt, zowel voor zakelijke als toeristische doeleinden. Het is dus van belang om ons land voortdurend te profileren in Azië als de ideale toegangspoort tot Europa, zowel voor zaken als voor toerisme.


< Vorige bericht