Nieuwsbericht

Mededeling van 02-02-2018

Economische missie naar Singapore

Steun aan Belgische luchtvaart- en havensector


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem vertrekt morgen voor een kort werkbezoek aan Singapore.

 

Het bezoek kadert in de politieke steun die de Staatssecretaris verleent aan de Belgische luchtvaart- en havensector. Zo is er onder meer een onderhoud gepland met de CEO’s van Brussels Airport, Singapore Changi Airport en Singapore Airlines, waar een mogelijke rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Singapore zal besproken worden.

 

Staatssecretaris De Crem zal ook de Belgische standen bezoeken op de Singapore Air Show, het grootste luchtvaartevent van Zuidoost-Azië dat de wereldtop van de industrie samenbrengt. Hij brengt ook een bezoek aan de bouw van een nieuwe haven waarin het Belgische DEME een belangrijke rol speelt.

 

Beide sectoren zijn van strategisch belang voor onze open economie. Goede handelsrelaties vragen nu eenmaal vlotte verbindingen. Bovendien zorgen ze ook voor een toenemende tewerkstelling in eigen land.

 

Het werkbezoek aan Singapore heeft dan ook als doel om ons land nog steviger te verbinden met Azië. Dit continent is één van de belangrijkste economische groeipolen in de 21ste eeuw, en de toenemende welvaart heeft als effect dat het aantal passagiers exponentieel toeneemt, zowel voor zakelijke als toeristische doeleinden. Het is dus van belang om ons land voortdurend te profileren in Azië als de ideale toegangspoort tot Europa, zowel voor zaken als voor toerisme.


< Vorige bericht