Nieuwsbericht

Mededeling van 25-01-2018

Pieter De Crem over het Belgische lidmaatschap van de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank

Plenaire vergadering Kamer van Volksvertegenwoordigers – 25 januari 2018


Op donderdag 25 januari 2018 besprak Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem het Belgische lidmaatschap van de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank, op vraag van Volksvertegenwoordiger Jean-Jacques Flahaux, in de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

 

Zo besliste ons land in 2015 om lid te worden van de Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank. De toetredingsprocedure bevindt zich momenteel in een finale fase en België wenst in april 2018 deel te nemen aan de Board of Directors als effectief lid. De bank legt zich toe op de financiering van infrastructuurprojecten in de Aziatische regio. België zal samen met de andere Europese lidstaten een transparante en inclusieve aanpak promoten.

 

Het Belgische lidmaatschap van de AIIB zal Belgische bedrijven die in Azië wensen te investeren bijkomende mogelijkheden geven en hen in staat stellen om in een vroeg stadium kennis te nemen van projecten die hen interesseren. De projecten die de AIIB tot nu financierde leert ons dat er verschillende sectoren aan bod komen waarin Belgische bedrijven een sterke internationale reputatie hebben opgebouwd.


< Vorige bericht