Nieuwsbericht

Mededeling van 10-11-2017

Opening van de Effectenbeurs van Bombay – Staatsbezoek India

Vrijdag 10 november 2017


Vrijdagochtend opende Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de Effectenbeurs van Bombay – de Bombay Stock Exchange – de grootste effectenbeurs van India. Vervolgens luisterde hij naar het verhaal van de Belgische bedrijven Ecophos, de Vermeiren Group en KOIS Invest die in verschillende sectoren actief zijn op de Indische markt. Staatssecretaris De Crem bezocht de beurs en had ook een gesprek met jonge start-up ondernemers in de incubator die zich in hetzelfde gebouw bevindt. Het event dat Belgische bedrijven moet aanmoedigen om in India te investeren werd georganiseerd door de Indo-Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel en Industrie.

Zijne Majesteit de Koning en Staatssecretaris De Crem hielden ook een moment van stilte aan het monument ter herdenking van de slachtoffers van de terreuraanslagen in 2008 in Mumbai.

Vervolgens woonde Staatssecretaris De Crem, samen met Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een investeringslunch bij samen met de grootste Indische investeerders in België.

Het Staatsbezoek zal worden afgesloten met een bezoek aan de National Domestic Workers Movement, waarbij een bijzondere aandacht wordt geschonken aan de enorme rol die Zuster Jeanne Devos speelt voor het verbeteren van de leefomstandigheden van kansarme vrouwen en kinderen in India. ’s Avonds sluit een concert van Scala & Kolacny Brothers samen met het Symfonisch Orkest van India het Staatsbezoek volledig af.


< Vorige bericht