Nieuwsbericht

Mededeling van 08-11-2017

Onderhoud met Minister voor luchttransport voor lancering nieuwe verbinding Brussel met Delhi

Staatsbezoek India – 8 november 2017


Woensdagnamiddag had Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem samen met de Heer Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, een toponderhoud met Minister voor Luchttransport Raju. Hoofddoel van het onderhoud was het bespreken van de mogelijke lancering van een nieuwe verbinding tussen Brussel en Delhi.

Eerdere contacten met Minister Raju leidden onder meer tot de lancering van de succesvolle verbinding door Brussels Airlines eerder dit jaar tussen Brussel en Mumbai, die meer dan 200 jobs creëerde op de luchthaven van Zaventem en tal van nieuwe jobs bij de toeleveranciers.

Deze keer tracht Staatssecretaris De Crem een nieuwe verbinding tussen Zaventem en Delhi mee tot stand te brengen. Een dergelijke vlucht zou ons land stevig met India verbinden en de bilaterale handel en wederzijdse investeringen ten goede komen. Een solide economische samenwerking vraagt immers vlotte contacten.

Aan het eind van de dag woont Staatssecretaris De Crem de officiële ondertekeningsceremonie bij tijdens dewelke meerdere samenwerkingscontracten tussen Belgische en Indische bedrijven worden ondertekend. Tijdens het gehele Staatsbezoek worden er 37 contracten ondertekend.

Een receptie op de Belgische Ambassade die de gelegenheid biedt aan Belgische en Indische bedrijfsleiders om concrete projecten te bespreken sluit het hoofdstuk Delhi van het Staatsbezoek af. Op donderdag 9 november reist de Belgische delegatie verder naar Mumbai, de economische hoofdstad van het land.  

 

 


< Vorige bericht