Nieuwsbericht

Mededeling van 11-10-2017

Pieter De Crem feliciteert Fediex met zijn 75ste verjaardag!

Woensdag 11 oktober


Dit jaar viert het verbond van de ontginnings- en veredelingsindustrie, Fediex, zijn 75ste verjaardag. Om dit te vieren, werd vandaag een seminarie bij Sibelco in Mol georganiseerd, waaraan ook Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem deelnam.

Pieter De Crem benadrukte dat deze verjaardag de perfecte gelegenheid is om deze sector in de spotlights te zetten. Een sector die immers niet door alle burgers even goed gekend is, maar wel een belangrijke rol speelt in hun dagelijkse leven, meer bepaald in de productie van goederen zoals wegen en gebouwen, maar ook van tandpasta, suiker, glas, brilglazen, etc.

Deze nog te weinig gekende sector is tevens een essentiële schakel voor de goede werking van de economische en industriële activiteit in België, zowel voor de glasindustrie, de bouwsector als waterzuivering, etc. De sector creëert meer dan 4.000 directe lokale jobs en 8.000 indirecte jobs.

Pieter De Crem prees de sector dan ook omwille van hun permanente aandacht voor innovatie en het verleggen der grenzen, zowel letterlijk als figuurlijk! En daarom "Keep digging!"


< Vorige bericht