Nieuwsbericht

Mededeling van 10-10-2017

Opening Europalia Indonesië in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel

10 oktober 2017


Belga Image

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin openden vandaag samen met Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem Europalia Indonesië 2017 in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Om de twee jaar nodigt Europalia avontuurlijke kunstliefhebbers uit om de geschiedenis en cultuur van een nieuw land te ontdekken.

Van 10 oktober tot 21 januari 2018 staat Indonesië in de kijker. Het land is in volle economische en artistieke bloei en koestert reeds lange tijd een bijzondere band met België, ook op economisch vlak.

Zo ging er in maart 2016 een omvangrijke Prinselijke economische missie naar Indonesië. Onder leiding van HKH Prinses Astrid en Staatssecretaris De Crem slaagden de meer dan 300 deelnemers erin om nieuwe contacten te leggen en handelsopportuniteiten te benutten. Inmiddels is Indonesië één van de belangrijkste Zuidoost-Aziatische handelspartners van ons land. We exporteren vooral chemische en minerale producten, en machines en uitrusting. De invoer bestaat vooral uit schoeisel, textiel en plastics. Belgische bedrijven leveren bovendien expertise van wereldklasse in meerdere sectoren die van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling van de Indonesische economie, zoals de maritieme sector, de agrovoedingsindustrie, energie en schone technologie.

Europalia Indonesië is dan ook een volgende stap in het naderbij brengen van onze beide landen.


< Vorige bericht