Nieuwsbericht

Mededeling van 05-10-2017

Eerste spadesteek voor nieuw Belgisch project in Hai Phong International Gateway

Werkbezoek aan Vietnam – Belgische groep Rent-a-Port


Op 5 oktober gaf Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de eerste spadesteek voor een nieuw project van het Belgische Rent-a-Port in de Hai Phong International Gateway Port Industrial Zone – Deep C III in Vietnam.

De samenwerking met het Belgische Rent-a-Port in de ontwikkeling van de Vietnamese haven begon 20 jaar geleden, wanneer de industriezone van Dinh Vu werd opgericht door Rent-a-Port in samenwerking met de Vietnamese en Belgische overheid. Dit was meteen één van de eerste Belgische, en zelfs Europese projecten in het land. Twee decennia later hebben de industriële zones van DEEP C een visie omgetoverd in realiteit. De zone is vandaag één van de meest actieve industriezones in Vietnam en het grootste Belgische project in het land.

Het industriepark werd ontworpen naar Belgisch havenmodel, vergelijkbaar met realisaties in de havens van Antwerpen en Gent. Centraal staat de directe verbinding tussen het havengebied en het industriële achterland. Dit biedt bedrijven aanzienlijke voordelen voor het optimaliseren van de uitbouw van hun infrastructuur, de bevoorradingsketen en het maximaliseren van de toegevoegde waarde.

Staatssecretaris De Crem had verder ook een onderhoud met de burgemeester van de havenstad Hai Phong. Hierbij werd de ontwikkeling van de stad en de opportuniteiten voor Belgische bedrijven besproken. Uiteraard kwamen ook hier de projecten van Rent-a-Port ter sprake. Het Belgische bedrijven heeft reeds 200 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de haven en plant investeringen voor ongeveer 250 miljoen euro.


< Vorige bericht