Nieuwsbericht

Mededeling van 31-08-2017

Happy National Day, Malaysia!

Donderdag 31 augustus - Nationale Feestdag van Maleisië


Missie naar Maleisië 2014

Maleisië is reeds lange tijd een belangrijke handelspartner van België. In 2016 was het land de 48ste klant van België met een uitvoer ten bedrage van ongeveer 570 miljoen euro. Datzelfde jaar was Maleisië onze 41de leverancier voor een bedrag van 930 miljoen euro.

Het exporteursbestand van het Agentschap voor Buitenlandse Handel telt ongeveer 1.200 Belgische ondernemingen die naar Maleisië exporteren en een 1.800-tal die interesse tonen in de markt. Belgische ondernemingen exporteren vooral chemische producten, machines & uitrusting, en plastics. De top 3 van Belgische import bestaat uit machines & uitrusting, optische instrumenten, en plastics.

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem kijkt met tevredenheid terug op de Prinselijke Economische missie onder leiding van Prinses Astrid naar Maleisië en Singapore eind 2014. Maleisië en België vertonen dan ook vele gelijkenissen en bieden talrijke opportuniteiten tot verdere verdieping en uitbreiding van de bilaterale handel. De Prinselijke economische missie van 2014 slaagde erin om vele van deze opportuniteiten te benutten en nieuwe contacten te leggen die in de volgende jaren aanleiding moeten geven tot een versterking van onze economische samenwerking.

Pieter De Crem wenst Maleisië dan ook een uitstekende Nationale Dag toe en kijkt uit naar het verder versterken van onze hechte economische band!


< Vorige bericht