Nieuwsbericht

Mededeling van 17-08-2017

Gelukkige Nationale Feestdag aan Indonesië!

Donderdag 17 augustus 2017


Van 12 tot 19 maart 2016 ging een omvangrijke Prinselijke economische missie naar Indonesië. Onder leiding van HKH Prinses Astrid en Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem slaagden de meer dan 300 deelnemers erin om nieuwe contacten te leggen en handelsopportuniteiten te benutten. Dit was reeds de vijfde dergelijke economische missie naar Indonesië en vormde een mijlpaal in de almaar hechtere economische relatie tussen beide landen.

Indonesië is één van de belangrijkste Zuidoost-Aziatische handelspartners van ons land. In 2016 was Indonesië de 51ste klant van België voor een bedrag van 550 miljoen euro en de 36ste leverancier voor een bedrag van 1,2 miljard euro. België exporteert hoofdzakelijk chemische producten, minerale producten, en machines & uitrusting. We voeren vooral schoeisel, textiel en plastics in. Belgische bedrijven leveren dan ook expertise van wereldklasse in meerdere sectoren die van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling van de Indonesische economie, zoals onder meer de maritieme sector, de agrovoedingsindustrie, energie en schone technologie.

Pieter De Crem wenst Indonesië dan ook een uitstekende Nationale Feestdag toe en kijkt uit naar het verder versterken van onze bilaterale handelsrelaties!


< Vorige bericht