Nieuwsbericht

Mededeling van 09-08-2017

Happy National Day, Singapore!

Woensdag 9 augustus – Nationale Feestdag van Singapore


Prinselijke economische missie 2014

De Republiek Singapore is reeds lange tijd een belangrijke handelspartner van België. In 2016 was het land de 35ste klant van België met een uitvoer ten bedrage van ongeveer 1,5 miljard euro. Datzelfde jaar was Singapore onze 13de grootste leverancier voor een bedrag van 5,6 miljard euro.

Het exporteursbestand van het Agentschap voor Buitenlandse Handel telt ongeveer 1.300 Belgische ondernemingen die naar Singapore exporteren en een 2.000-tal die interesse tonen in de markt. Belgische ondernemingen exporteren vooral chemische producten, machines & uitrusting, en edelstenen & edelmetalen. Deze top 3 geldt ook voor de Belgische import die voor 86% bestaat uit chemische producten, gevolgd door edelstenen en -metalen, en machines en uitrusting.

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem kijkt ook met tevredenheid terug op de Prinselijke Economische missie onder leiding van Prinses Astrid naar Singapore eind 2014. Singapore en België vertonen als zeer open economieën dan ook vele gelijkenissen en bieden talrijke opportuniteiten tot verdere verdieping en uitbreiding van de bilaterale handel. De Prinselijke economische missie van 2014 slaagde erin om vele van deze opportuniteiten te benutten en nieuwe contacten te leggen die in de volgende jaren aanleiding moeten geven tot een versterking van onze economische samenwerking.

Pieter De Crem wenst Singapore dan ook een uitstekende Nationale Dag toe en kijkt uit naar het verder versterken van onze hechte economische band!


< Vorige bericht