Nieuwsbericht

Mededeling van 01-08-2017

Gelukkige Nationale Feestdag aan onze Zwitserse handelspartners!

Dinsdag 1 augustus 2017


Zwitserland en België koesteren een bijzondere vriendschap en onderhouden zeer hechte economische relaties. Zo is Zwitserland onze 12de belangrijkste economische klant met een aankoop van Belgische goederen ter waarde van EUR 1,55 miljard in de eerste drie maanden van 2017. Het exporteursbestand van het Agentschap voor Buitenlandse Handel telt meer dan 4.000 Belgische ondernemingen die naar Zwitserland exporteren. Verder zijn er nog ongeveer 3.700 bedrijven die interesse tonen voor deze markt.

De Belgische export van goederen naar Zwitserland bestaat voor ongeveer een vijfde uit chemische producten. Farmaceutische producten, edelstenen en edelmetalen en minerale producten spelen eveneens een hoofdrol in de Belgische export naar Zwitserland.

De hechte band tussen Zwitserland en België blijft echter niet beperkt tot sterke bilaterale handelsrelaties. Onze landen zijn loyale partners en we konden rekenen op de volle Zwitserse steun tijdens droeve momenten in de Belgische geschiedenis, zoals bij het overlijden van de Belgische Koningin Astrid in  Küssnacht am Rigi in 1935, of meer recent na het dramatische busongeval in Sierre dat in 2012 het leven kostte aan 28 Belgische schoolkinderen en hun begeleiders.

Ik wil dan ook het Zwitserse volk, en in het bijzonder de vele Zwitserse burgers die in België wonen en werken, van harte feliciteren met hun Nationale Feestdag en kijk ernaar uit om onze hechte vriendschapsband verder te versterken!


< Vorige bericht