Nieuwsbericht

Mededeling van 23-05-2017

Fusie Aalter & Knesselare: de nieuwe gemeente heet Aalter en wordt de derde grootste van Oost-Vlaanderen

Aalter & Knesselare: Samen.Sterker.Beter


Vanavond bevestigden de gemeenteraden van Aalter en Knesselare hun intentie tot fusie. Dit gebeurde gelijktijdig om 20u in de gemeentehuizen van Aalter en Knesselare. Tijdens de komende maanden worden de voordelen en praktische aspecten van de fusie verder onderzocht. Kort na de zomer wordt de definitieve fusiebeslissing aan de gemeenteraden voorgelegd. De fusie zelf wordt pas een feit op 1 januari 2019.

Beide gemeenten fusioneren uiteraard niet zomaar. Het is het gevolg van een gezamenlijke visie over de toekomst en de rol van onze gemeenten. Te klein is niet efficiënt en te groot is niet beheersbaar. Aalter en Knesselare vormen samen de ideale grootte voor een efficiënt beheer ten dienste van de inwoners. De nieuwe gemeente zal de naam Aalter dragen en zij wordt in oppervlakte de derde grootste van Oost-Vlaanderen.

De gemeentebesturen vinden het echt belangrijk om hun burgers en hun personeelsleden op het juiste ogenblik correct en volledig te informeren over het fusietraject Samen. Sterker. Beter.

Samen verwijst naar het doel: in de toekomst verbinden beide gemeenten zich en smelten ze samen. Samen wijst ook naar hoe het fusietraject zal verlopen. Knesselare en Aalter pakken het samen aan, op gelijkwaardige basis.

Sterker is wat de fusie op termijn zal brengen: een gemeente die sterker is in het landschap van Vlaamse gemeenten, en krachtig staat om uitdagingen aan te gaan en flexibel in te spelen op maatschappelijke trends.

Beter is de gemeenschappelijke deler voor iedereen: we doen het om er beter van te worden. De nieuwe gemeente wordt beter, en kan betere dienstverlening bieden aan inwoners, bedrijven, bezoekers,….

Meer informatie kan u ondermeer vinden op de website www.SamenSterkerBeter.be en in een folder die in de loop van juni bus aan bus verdeeld zal worden in alle (deel)gemeenten van Aalter en Knesselare. Inwoners van Knesselare en Aalter kunnen ook deelnemen aan het debat tijdens enkele infoavonden.

En mochten er specifieke bezorgdheden of vragen zijn, dan kan u steeds mailen naar ‘SamenSterkerBeter@aalter.be’ of contact opnemen met het gemeentebestuur.

 


< Vorige bericht