Nieuwsbericht

Mededeling van 04-05-2017

Aalter eerste ISO-gecertifieerde Smart City in België

Hoogste onderscheiding ISO 37120, deelname internationaal Open Data Platform


Op donderdag 4 mei 2017 kende de World Council on City Data de prestigieuze platinum status voor het ISO 37120 certificaat toe aan de gemeente Aalter. Burgemeester Pieter De Crem nam het certificaat in ontvangst dat een bekroning is van het uitwerken van een unieke en duurzame toekomstvisie voor de gemeente. Aalter komt hiermee als eerste Belgische gemeente/stad terecht in een beperkte lijst van wereldwijde steden en gemeenten die vooruitstrevend werk leveren in het bouwen aan een duurzame, welvarende, intelligente en inclusieve toekomst voor hun inwoners.

Het certificaat brengt immers 100 verschillende stadsindicatoren in kaart, verdeeld over 17 verschillende thema’s, die het beleid in kaart brengen wat betreft levenskwaliteit, leefbaarheid en Smart Data. Dankzij deze certificering kan Aalter zich internationaal vergelijken op het vlak van duurzame ontwikkeling van diensten en levenskwaliteit.

De World Council on City Data (WCCD) is wereldleider op het vlak van gestandaardiseerde stedelijke indicatoren en is gespecialiseerd in het certificeren van steden op het vlak van levenskwaliteit, duurzaamheid en smart data volgens ISO37120-norm. Het coördineert wereldwijd alle inspanningen op het gebied van stedelijke Open Data en biedt een platform voor stedelijke gestandaardiseerde data.

Aalter zal nu als eerste Belgische gemeente/stad dan ook een plaats krijgen op het Open Data Platform van de WCCD en zet ons land op deze manier mee op de ambitieuze internationale Open Data / Smart City kaart.

Burgemeester Pieter De Crem besteedt reeds jarenlang een grote aandacht aan het uitbouwen van een duurzame toekomstvisie voor Aalter, en werkt hiervoor ook samen met private partners LivingTomorrow / TomorrowLab. Als eerste gemeente/stad in België die deze hoogst mogelijke norm behaalt, wilt Aalter ook kennis en ervaringen delen en andere Belgische gemeenten en steden motiveren om werk te maken van een duurzame en intelligente toekomstvisie als Smart City.


< Vorige bericht