Nieuwsbericht

Mededeling van 27-04-2017

Netwerkmissie naar Mumbai onder leiding van Staatssecretaris Pieter De Crem

Donderdag 27 april 2017


De vierde en finale dag van de netwerkmissie naar Mumbai ving aan met een onderhoud met Mr Ramaswami, Gemeentelijk Commissaris van de Navi Mumbai Municipal Cooperation. De delegatie bezocht er een waterbehandelingsinstallatie geplaatst door VITO en Belgische bedrijven kregen de mogelijkheid aangeboden om rechtstreekse en technische contacten te hebben met experten van de stad Mumbai.

Na een lunch met vertegenwoordigers van Belgische bedrijven die activiteiten hebben in India, had Staatssecretaris De Crem een onderhoud met de Gouverneur van de Reserve Bank van India en opende hij de Fresh Produce beurs, een beurs gericht op de handel in vers fruit en groenten. De Belgische export van appelen en peren naar India is pas goed op gang gekomen in 2014, maar kent sindsdien een enorme groei. De Crem trok echter ook de aandacht op de vele andere groenten- en fruitsoorten waarvoor ons land bekend staat en de uitstekende kwaliteit die onze bedrijven aanbieden. Belgische bedrijven als Belgische Fruitveiling, Belorta, Wouters Fruithandel, Calsa en Bel’Export hadden dan ook een stand op de Fresh Expo Beurs.

Zijn volledige openingstoespraak kunt u hier lezen.

De dag werd afgesloten met een seminarie over Logistiek, georganiseerd door de Indisch-Belgische Kamer van Koophandel, waar Pieter De Crem het slotwoord hield en de bijzondere troeven van België als logistieke hub met wereldhavens in de verf zette.

Het slotwoord van de Staatssecretaris vindt u hier terug.

Dit was meteen ook het einde van een geslaagde missie naar Mumbai. Op vrijdag 28 april keert de delegatie met de rechtstreekse vlucht van Brussels Airlines terug naar België.


< Vorige bericht