Nieuwsbericht

Mededeling van 18-04-2017

Knowhow van onze Belgische bedrijven in de kijker tijdens bezoek Afrikaanse Ambassadeurs aan Waals-Brabant

Dinsdag 18 april 2017


De Ambassadeurs van de landen van Sub-Sahara Afrika brachten op dinsdag 18 april een bezoek aan de provincie Waals-Brabant, op initiatief van Gouverneur Gilles Mahieu. Ook Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem nam deel aan het bezoek en benadrukte de unieke knowhow van Belgische bedrijven en de vele mogelijkheden tot samenwerking met Afrikaanse landen.

Zo bracht de delegatie een bezoek aan de vestiging van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline in Waver. De Ambassadeurs kregen er toelichting over de vaccins die het bedrijf produceert en de sterke aandacht die er wordt besteed aan de verdeling en toediening ervan in Afrika. Zo worden 70 % van de geproduceerde vaccins toegediend in ontwikkelingslanden en is er veelbelovende vooruitgang in de ontwikkeling van een vaccin tegen malaria. Volgens cijfers van de Verenigde Naties worden er elk jaar 200 miljoen mensen besmet met malaria en stierven er vorig jaar 400.000 mensen aan de ziekte, vooral kinderen in Afrika.

Verder lichtte ook de Université Catholique de Louvain-la-Neuve haar samenwerking met Afrikaanse landen uit de regio toe. Zo is 20% van de internationale studenten aan de UCL afkomstig van het Afrikaanse continent en lopen er enkele tientallen gemeenschappelijke onderzoeksprojecten met Afrikaanse landen.

Het einddoel van het bezoek bestond er dan ook niet enkel uit om de troeven van België op te lijsten voor de Afrikaanse Ambassadeurs in ons land, maar bovenal om de knowhow van onze bedrijven en academische instellingen aan te tonen en nieuwe opportuniteiten tot samenwerking te bespreken.


< Vorige bericht