Nieuwsbericht

Mededeling van 03-04-2017

Pieter De Crem verheugd dat Jan De Nul de grootste haven van India gaat uitbaggeren

Belgisch bedrijf gaat haven van Mumbai uitbreiden en uitdiepen


Het Belgische baggerbedrijf Jan De Nul heeft samen met het Nederlandse Boskalis een contract ter waarde van 250 miljoen euro getekend voor het uitdiepen van de haven van Mumbai in India. De Jawaharlal Nehru Port is de grootste containerhaven van India en de baggerwerken zullen twee jaar in beslag nemen.

 

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem juicht dit nieuwe contract toe, dat voortvloeit uit de uitstekende Belgo-Indische relaties en de sterke reputatie die onze bedrijven genieten in India.

 

Pieter De Crem ondernam in 2015 en 2016 economische missies naar India, waarbij hij de focus legde op de expertise en unieke kennis van Belgische bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de uitbouw van havenfaciliteiten. Topontmoetingen met de Indische Premier Modi en Regeringsleden faciliteerden eerder een nieuwe luchtverbinding tussen Mumbai en Zaventem, die meer dan 200 jobs creƫert op de luchthaven van Zaventem en tal van nieuwe jobs bij de toeleveranciers.

 

Pieter De Crem is ervan overtuigd dat er nog vele andere kansen bestaan voor onze bedrijven. Eind deze maand is er dan ook een nieuwe missie gepland naar Mumbai, waarbij nieuwe opportuniteiten voor onze Belgische bedrijven worden besproken in een van de snelst groeiende economieƫn ter wereld.


< Vorige bericht