Nieuwsbericht

Mededeling van 06-10-2017

Onderhoud met Viceminister voor Planning en Handel

Bilateraal werkbezoek Vietnam


Op de laatste dag van zijn werkbezoek aan Vietnam had Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een ontmoeting met Viceminister voor Planning en Handel, de Heer Phuong. Het departement onder de verantwoordelijkheid van Viceminister Phuong beslist over de belangrijkste investeringsprojecten in Vietnam en is dan ook van groot belang voor onze Belgische exporteurs.

Staatssecretaris De Crem maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat Belgiƫ bereid is om een kaderovereenkomst af te sluiten met Vietnam omtrent de goedkeuringsprocedure van projecten met ODA-steun (Official Development Aid, zoals de steun van Finexpo). Het doel van deze kaderovereenkomst is het verkorten van de tijd nodig voor het doorlopen van de goedkeuringsprocedure. De Staatssecretaris hoopt dat een dergelijke overeenkomst kan ondertekend worden in april 2018 bij de viering van 45 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Vietnam en Belgiƫ.

Tot slot vroeg de Staatssecretaris aandacht voor de nieuwe Vietnamese wetgeving met betrekking tot overheidsinvesteringen. De in plaatsstelling van deze wetgeving heeft tot spijtig gevolg dat bepaalde, projecten, waaronder ook Belgische, niet of te traag kunnen beschikken over toegekende middelen.


< Vorige bericht