Nieuwsbericht

Mededeling van 31-07-2018

Handelsbesprekingen met Australië en Nieuw-Zeeland: de Europese Commissie publiceert haar eerste onderhandelingsvoorstellen

30 juli 2018


De Europese Commissie publiceerde de verslagen van de eerste reeks handelsbesprekingen met Australië en Nieuw-Zeeland. Vertegenwoordigers van de Europese Unie en Australië kwamen van 2 tot 6 juli 2018 in Brussel bijeen voor de eerste ronde van de besprekingen omtrent een vrijhandelsovereenkomst. De gesprekken verliepen in een zeer constructieve sfeer en gaven blijk van een gezamenlijk engagement om te onderhandelen over een ambitieuze en alomvattende overeenkomst. De volgende ronde van besprekingen staat gepland voor november en zal in Australië plaatsvinden.

 

De eerste onderhandelingsronde over een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Nieuw-Zeeland werd gehouden van 16 tot 20 juli 2018, eveneens in Brussel. De gesprekken gaven eveneens blijk van een hoge mate van samenhang in de visies van alle betrokken partijen. De volgende ronde vindt komende herfst plaats in Nieuw-Zeeland.

 

 


< Vorige bericht