Nieuwsbericht

Mededeling van 20-07-2018

Verwelkoming Ambassadeur van de Verenigde Staten in België

Donderdag 19 juli 2018


Vandaag ontmoette Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de nieuwe Ambassadeur van de Verenigde Staten in België, Ronald Gidwitz. Staatssecretaris De Crem verwelkomde Ambassadeur Gidwitz in ons land en benadrukte de belangrijke band tussen België en de Verenigde Staten op vele vlakken, maar in het bijzonder onze economische relaties.

 

De Verenigde Staten zijn onze 5de handelspartner en veruit de belangrijkste niet-Europese. Staatssecretaris De Crem voert dan ook een permanente campagne gericht op het versterken van onze bilaterale handel met de VS. Deze goede en frequente contacten zijn vandaag belangrijker dan ooit tevoren wegens de recente spanningen op handelsvlak tussen de Verenigde Staten en hun grootste handelspartners wereldwijd.

 

Staatssecretaris De Crem kijkt dan ook uit naar een vlotte en constructie samenwerking met Ambassadeur Gidwitz en blijft streven naar de totstandkoming van een economische NAVO die ’s werelds grootste producent, de Verenigde Staten, onlosmakelijk verbindt met ’s werelds grootste interne markt, de Europese Unie.


< Vorige bericht