Nieuwsbericht

Mededeling van 07-11-2017

Staatsbezoek India – onderhoud met President en Premier van India

Dinsdag 7 november 2017


Op dinsdag 7 november werden Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde, samen met Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem officieel verwelkomd op het Presidentieel Paleis in Delhi door President Ram Nath Kovind en Premier Narendra Modi. Dit onderhoud op topniveau laat toe om de banden tussen India en België te bespreken en verder te verdiepen. Dit Staatsbezoek vindt bovendien plaats in het 70ste jaar van de onafhankelijkheid van India en de aanknoping van bilaterale betrekkingen door België met Delhi.

Nadien volgt een kranslegging aan het Rajghat monument ter ere van Mahatma Ghandi, een traditioneel gebruik bij een Staatsbezoek.

Er wordt eveneens een moment van eerbetoon voorzien aan de India Gate, een monument ter herdenking van de 82,000 Indische soldaten die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. Hiermee betuigen het Koningspaar en Staatssecretaris De Crem hun diepe respect en dank voor de steun van India aan ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Meer dan 9.000 Indische soldaten vielen in Flanders Fields.

Staatssecretaris De Crem woont vervolgens een seminarie bij over ‘Sustainable Cities’, voor het promoten van Belgische technologie en knowhow gerelateerd aan Smart Cities.


< Vorige bericht