Nieuwsbericht

Mededeling van 13-07-2017

Aalter herdenkt treinramp van 13 juli 1982

Respect voor de slachtoffers, nabestaanden en talrijke hulpverleners


Op donderdag 13 juli 2017 is het dag op dag 35 jaar geleden dat vijf mensen het leven lieten en vele anderen zware verwondingen opliepen tijdens een botsing van een voorbijrijdende sneltrein en een stilstaande stoptrein. Het college van Burgemeester en Schepenen van Aalter hield vandaag een herdenking van deze ramp op de site van het Hoefijzer aan het station van Aalter-Centrum.

Burgemeester van Aalter Pieter De Crem en voormalig stationschef van Aalter Christian Hoste namen het woord op de herdenking. Burgemeester Pieter De Crem herdacht de overledenen en de gekwetsten en hun families, maar ook de vele hulpverleners die vaak ware heldendaden verrichtten. Brandweerkorpsen uit Aalter, Gent, Brugge, Nevele en Maldegem boden samen met de Civiele Bescherming hulp, maar het bleef een zeer moeilijke opdracht wegens de enorme materiële schade aan beide treinen en het stationsgebouw. In Aalter werkten ook heel wat mensen voor de NMBS en die waren allemaal zeer geschokt door het gebeurde.

De herdenking werd afgesloten met een muzikaal intermezzo en een bloemenhulde. Aalter en burgemeester Pieter De Crem willen hiermee aantonen dat de ramp deel uitmaakt van de geschiedenis van Aalter en de slachtoffers blijvend zullen herinnerd worden door de Aalternaren.


< Vorige bericht