Nieuwsbericht

Mededeling van 16-06-2017

Toespraak op de Investment Power Lunch in Busan

Aantrekken van Koreaanse investeringen naar België


Op vrijdag 16 juni hield Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een toespraak op de Investment Power Lunch in Busan. De havenstad Busan is de tweede grootste van het land en heeft de grootste haven van Korea en een van de grootste containerhavens in de wereld.

In zijn toespraak benadrukte De Crem de vele troeven van België, als een toegangspoort tot de Europese markt met onder meer de zeehavens van Zeebrugge, Gent en Antwerpen. Hij ging ook dieper in op de rol van ons land als thuisbasis van de Europese instellingen en het NAVO-hoofdkwartier, en sprak over de talrijke economische troeven die we hebben als investeringsland bij uitstek voor Koreaanse bedrijven. Hij sloot af met het herinneren aan de zeer hechte band tussen de Republiek Korea en het Koninkrijk België, die teruggaat tot de Koreaanse Oorlog, waarin meer dan 3.000 Belgische soldaten vochten en meer dan 100 sneuvelden.

De Crem nodigde de Koreaanse bedrijfsleiders en beleidsmakers dan ook uit om de Belgische troeven met hun eigen ogen te komen ontdekken en verklaarde zich steeds bereid om samen nieuwe investeringsopportuniteiten te bespreken en de economische banden tussen beide landen verder uit te diepen.

De toespraak van Staatssecretaris De Crem kunt u hier lezen.


< Vorige bericht