Nieuwsbericht

Mededeling van 13-06-2017

Onderhoud met Koreaans President Jae-in Moon in het Blauwe Huis in Seoul

Prinselijke economische missie naar de Republiek Korea


Foto Belga

Foto Belga

Foto Belga

Dinsdag 13 juni ving aan met een werkontbijt georganiseerd door het Verbond van Belgische Ondernemingen waarbij een aantal Belgische bedrijfsleiders dieper ingingen op hun succes met zakendoen in Korea. Vervolgens woonde de delegatie een seminarie bij over innovatie in het Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum van Solvay, een van de meest succesvolle Belgische industriƫle groepen, die al meer dan 40 jaar actief is in Korea.

Na een bezoek aan de Ewha universiteit voor vrouwen had de delegatie onder leiding van Prinses Astrid een topontmoeting met de Koreaanse President Jae-in Moon in het Blauwe Huis in Seoul. De Belgische delegatie was hiermee meteen de eerste Europese afvaardiging die ontvangen werd door de recent verkozen Koreaanse President. Dit onderhoud werd gevolgd door een tweede topontmoeting met de Koreaanse Premier Nak-yon LEE, die eveneens recent verkozen werd.

De dag wordt afgesloten met een diner aangeboden door de Koreaanse Premier, de ideale gelegenheid om dieper in te gaan op de vele samenwerkingsmogelijkheden op diplomatiek, cultureel, academisch, maar bovenal economisch vlak.


< Vorige bericht