Nieuwsbericht

Mededeling van 20-03-2017

Onderhoud met Keniaanse Minister voor Energie Charles Keter

Concrete vooruitgang geboekt in Finexpo-dossiers


Op maandag 20 maart 2017 ontving Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de Keniaanse Minister voor Energie Charles Keter op zijn kabinet in Brussel.

 

Ze bespraken er de belangrijke bijdrage die Belgische bedrijven leverden en leveren aan verschillende Keniaanse projecten in de sectoren van (hernieuwbare) energie, watervoorziening, gezondheidszorg en IT. Zo hielpen Belgische ondernemingen aan de installatie van elektriciteitsnetwerken in Garu, Thika, Nanyuki, Isiolo, Meru, Sondu en Kissii. De Belgische knowhow wordt ook ten volle benut in twee projecten voor de levering en installatie van veertien windmolens in de Ngong heuvels. Deze zullen bovendien de Keniaanse autoriteiten helpen hun doel te behalen om 10% van hun elektriciteit op te wekken aan de hand van windenergie. 

 

De Belgische ondernemingen kunnen voor vele van deze projecten rekenen op de steun van Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, dat onder de bevoegdheid van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem valt. Finexpo wilt op deze manier het imago en de reputatie van Belgische bedrijven in het buitenland promoten en de vrije handel verzoenen met de noodzaak de concurrentiekracht van de exporteurs te vrijwaren. Daarbij moet er ook worden bijgedragen aan de economie en sociale ontwikkeling van het begunstigde land, zoals voor Kenia ook het geval is.

 

 

 


< Vorige bericht